Follow Dashboard


TITLE; New Life.
Wednesday, 11 November 2015 | 06:37 | 0 comments


Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.


Lama betul dah tak update blog :') 
Since after form 5  haritu, dengan result yang Alhamdulillah lulus.
Wawa sekarang dah sambung study dekat Politeknik Merlimau, Melaka.
Wawa amik kos Diploma Hotel Management.
Ada beza tau antara Hotel Management dengan Hotel & Catering.
Hotel Management ni lebih kepada pengurusan hotel je. Kalau masuk kitchen pun, blaja basic je.
Lain dgn hotkat. Sebab hotkat ni lebihkan dalam masakan.

Apa apa pun, alhamdulillah sebab Waa enjoy sangat dekat sana! Best! Tempat pun cantik. Kemudahan semua senang. Kedai mkn dekat dekat. Nak hangout pun, tak laa jauh mana. Dkt jugak dgn pantai. Boleh overnight. HAHAHA. Kos yang wawa amik ni pun, wawa bersyukur sangat sebab kos ni takdalah berat sangat. Boleh adept jugaa la. Best sangat sangat! Dapat classmates pun semuanya sporting. Hihi.
Kos ni sebenarnya kos baru.
And, kos ni kitaorg sampai sem 4 je kat poli. Huhu.
Sem 5 dgn sem 6, pergi praktikal. (Practical setahun beb)
HAHAHA.
Alhamdulillah. Allah tahu dan akan tentukan apa yg terbaik utk kita kan :')




There you go. My classmates. Tapi gambar ni masa dgn lecturer practical OSHA. Last day dgn dia :')
Utk Sem 1 ni, blaja

- Kitchen Management
- Occupational Safety & Health
- Fundamental of Tourism & Hospitality
- Professionalism & Customer Service
- Communicative English 1
- Pengaian Malaysia

Final Exam yang masuk Kitchen Management, Pengajian Malaysia, Fundamental dengan Cust Serv je. Huhu. Alhamdulillah, final exam dah lepas. So skrg ni tgh cuti sem, tapi tak lama pun. 26/11 dah kena balik poli dah. HAHA. Cuma itu lerr, risau pulak dengan result final niiii T.T
Berdoa je mampu, harap semua ok. Takda laa kena repeat paper kepe. hmmmm.

Utk Sem 2 nanti akan blaja

- Basic Food Preparation
- Housekeeping Operation & Management
- Food & Beverage Services
- Front Office Operation & Management
- Principles of Accounting for Tourism & Hospitality
- Pelacongan dan Hospitaliti dalam Islam

Yg syiokkk nya, Sem 2 ni takda final payperrrrrrr. Yeayyyy! haha.
So senang sikit, sbb nak kena score dekat penilaian berterusan je. huhu
Tapi, tu pun, takleh main main doo :'D
Kang tak pasal pasal tak lepas pointer. ahahah.



Me and Nadddddddd! Haha.




Me and Midaaaaa :)))




Me and Syairaaaaaaaaaa :* 

Nad sama kos dengan Wawa
Mida kos Pengurusan Pelancongan
Syaira kos Event Management
Walaupun berlainan kos, tapi kitaorg satu Jabatan! Ngehngehngeh.
Jabatan Pelancongan & Hospitaliti.




Eh, sapa pulaktu? HAHAHA. Okay, Ni Amar. My "Hero" "Prince" "Fiucha" "Happiness" :')
Waaa kenal dia sebenarnya sebelum masuk poli lagi ;'D haha, masa bulan 5 mcmtu.
Kenal pun drpd group ws. Sbb bebudak ni ada buat group PMM masa sblm masuk poli. Pastu dorg invite senior senior ni. Hahah. Amar 19y/o. Dia sem 2. Amik kos Electrical Engineering. Alhamdulillah, happy sangat dgn dia. Dia sweet. Kelakar. Tingtong sikit. Haha :p Boleh masuk kepala. Sporting gilaaaa. Tapi kalau dengan org yg rapat dgn dia laa. Mana yang tak kenal dia, mmg nampak dia Sombong, Belagak. hmmm macam macam lah haha. Ada kawan dia ckp, muka dia terlampau matured dah mcm bapak org :'D (ini semua sebab faktor misai dia nii) hahah. Yeah, mmg pun. Tapi, apa yang Waa nampak bila wa tgk muka dia, lembut je hati waa hmm :') idc laaa, apa org nak cakap. As long, waa terima dia seadanya. Baik buruk dia. Dia pun sbnrnya jenis yg cepat melenting. Panas baran. Haha. Alhamdulillah, setakat ni waa boleh tahan lagi :)
Why?
Sebab wa tahu, setiap apa yg dia buat tu, dia nak yg terbaik utk wa. Dia marah sebab dia tak suka. Waa boleh tahan n kena tahan sbb at the first place pun waa dah decide utk terima baik buruk dia. so waa kena lah terima dia seadanya kan? hehe. just take positive je :')
Sekarang ni dah besar. Penat n Malas lah nak main main je dalam relationship. Sampai bila doh :'D haha.
Harap sangat, dia pun take serious dalam hubungan ni :( hmmmmm.
Tapi, setakat ni Ahamdulillah. I really proud of him! He really took a good care of me :') Always made my day even brighter.
Tak pernah tinggal kan I bila you nak pergi Sagil dgn membe2 you.
Jaga makan minum i masa kat sana. Masa i takda duit, you tolong i, belanjaa hm. Masa you takda, i pulak :')  Kita sesama give n take, tak pernah nak berkira. You ajak i pergi overnight, hangout. Hmm.
Sampaikan i kena buat assignment kt PD pun you sanggup teman i pergi sana :'D 
Thankyou so much sayang :')
      
        
              

Amar, iloveyou always & to the moon and back!

Emmm, utk setakat niiii.
Itu je kottt. Heheh.
Cuti sem sampai 26 ni mereput laaaaa kat rumah Hmm.
Bukannya dapat keluar kt.tepe uhuk
Cepat laaaaaa, balik poliiiiiiiiii em
Soooo, okay! Kalau ada masa lagi nanti, Waa update blog! Huhu. Okay, Byeeeeeeee!


Happy Holiday!


Old things